POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES

Niniejsza polityka prywatności określa, w jaki sposób platforma internetowa www.alkoholeswiata.com przetwarza i chroni informacje, które udostępniasz podczas korzystania z niego. Platforma internetowa www.alkoholeswiata.com zobowiązuje się do ochrony prywatności danych.

  1. Administratorem danych osobowych Użytkowników odwiedzających serwis w domenie „alkoholeswiata.com”, w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (t.j. - Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 ze zm.) zwany dalej Serwisem jest P.H.U. DYSTRYBUCJA Sp. z o.o., Al. Solidarności 84, 00-144 Warszawa, NIP: 525-22-19-083 zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy, KRS numer: 0000056900 zwana dalej Spółką
  2. Dane osobowe jakie są gromadzone i przetwarzane przez Spółkę w związku ze świadczeniem usługi elektronicznej
  3. Dostosowania serwisu do potrzeb Klientów,
    • imię i nazwisko,
    • adres zameldowania
    • e-mail,
  4. Dane osobowe przetwarzane są przez Spółkę w celu ewidencjonowania rezerwacji w platformie internetowej, a w szczególności:
    • Dostosowania serwisu do potrzeb Klientów,
    • Obsługi procesu rejestracji i logowania do konta,
    • Realizacji rezerwacji oraz usług dostępnych za pośrednictwem sklepu,
    • Zapewnienia prawidłowego funkcjonowania platformy,
    • Zawarcia i wykonania rezerwacji produktów oraz obsługą reklamacji,
    • Tworzenia wewnętrznych raportów i analiz,
    • Marketingu usług i towarów oferowanych przez spółkę oraz marketingu usług i towarów oferowanych przez podmioty trzecie (w przypadku wyrażenia odpowiedniej zgody),
    • Przesyłania na podany adres poczty elektronicznej zamówionego biuletynu informacyjnego (newsletter)
  5. Zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych (Dz. U. Nr 133 z dnia 29.08.1997 r.) Użytkownicy mają dostęp do swoich danych, prawo wglądu w nie, prawo ich poprawiania oraz żądania zaniechania ich przetwarzania. Uprawnienia te Użytkownicy mogą realizować poprzez zalogowanie się na swoje konto w Serwisie www.alkoholeswiata.com i skorzystanie z dostępnych w nim opcji, w tym opcji przeglądania, poprawiania danych. W przypadku żądania usunięcia konta Użytkownika prosimy o kontakt z obsługą platformy internetowej pod adresem email: sklep@alkoholeswiata.com
  6. Dane osobowe mogą zostać powierzone do przetwarzania podmiotom współpracującym w realizacji usług oferowanych za pośrednictwem Serwisu e-Serwis, świadczącego usługę płatności online.  Powierzenie nastąpi jedynie w celu i w zakresie niezbędnym do realizacji przez wskazane wyżej podmioty usług.

  7. Serwis można przeglądać anonimowo, bez uprzedniej rejestracji, a tym samym bez podania danych osobowych. Nie jest jednak możliwe anonimowe korzystanie z usług świadczonych za pośrednictwem Serwisu. Przy każdorazowej wizycie aplikacje działające w ramach Serwisu zbierają w sposób automatyczny logi systemowe (m.in. datę i czas wizyty, adres IP, informacje o przegladarce), wykorzystywane dla celów administracji serwerami Serwisu, a także do prowadzenia statystyk. Dane te wykorzystywane są anonimowo, chyba że Serwis przeglądany jest przez zalogowanego Użytkownika.

  8. Korzystanie z usług świadczonych drogą elektroniczną, związane jest z zagrożeniami takimi jak w szczególności zainfekowanie systemu teleinformatycznego przez szkodliwe oprogramowanie. W celu zminimalizowania zagrożeń istotne jest korzystanie przez Użytkownika, ze stale aktualizowanego oprogramowania antywirusowego. Szczególne zagrożenia związane z korzystaniem z usługi świadczonej drogą elektroniczną, w tym i  wiążą się także z działalnością tzw. hackerów, zmierzających do włamania się zarówno do systemu Usługodawcy, jak i Użytkownika. Użytkownik przyjmuje zatem do wiadomości, że mimo stosowania przez Usługodawcę rozmaitych, nowoczesnych technologii „obronnych” nie istnieje doskonałe zabezpieczenie chroniące przed opisanymi wyżej niepożądanymi działaniami.

  9. Usługodawca stosuje środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną. Dane Usługobiorcy są chronione poprzez zastosowanie bezpiecznego protokołu SecureSocketLayer(SSL). Dane osobowe są przechowywane na bezpiecznym serwerze, do którego dostęp mają wyłącznie upoważnione przez Usługodawcę osoby.

  10. Pliki cookies są gromadzone i zapisywane na urządzeniu przeglądającego Serwis przez Spółkę w celu świadczenia usługi oraz dostosowania treści prezentowanych w Serwisie do indywidualnych preferencji Użytkownika, a także w celach statystycznych, mających wskazać sposób korzystania z Serwisu przez przeglądających i Użytkowników. Przyjmowanie plików cookies może zostać w każdej chwili wyłączone w przeglądarce i wykasowane. Może jednak spowodować to utrudnienie lub uniemożliwienie korzystania z niektórych lub wszystkich funkcji Serwisu.  Pliki cookies nie zbierają danych osobowych i nie powodują zmian konfiguracyjnych w komputerze Użytkownika i oprogramowaniu zainstalowanym w tym komputerze

  11. Serwis wykorzystuje następujące pliki cookies:

Nazwa COOKIEOpis celu zapisania
CART Informacje o koszyku.  
FO informacje o kategorii na stronie, która pozwala na szybsze wyświetlanie stron.
COMPARE Pozycje na liście produktów Porównaj.
Preferowana waluty Preferowana waluta
CUSTOMER Szyfrowana wersja identyfikatora klienta ze sklepu.
CUSTOMER_AUTH informacja czy jesteś  aktualnie zalogowany na platformie.
CUSTOMER_INFO Szyfrowana wersja grupy użytkowników do której należysz.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Identyfikator segmentu użytkownika 
EXTERNAL_NO_CACHE Flaga, która wskazuje, czy buforowanie jest wyłączone czy nie.
FRONTEND Numer twojej sesji na serwerze.
GUEST-VIEW Pozwala gościom edytować swoją rezerwację.
LAST_CATEGORY Ostatnia kategoria którą odwiedzłeś.
LAST_PRODUCT Najnowsze Produkty które obejrzałeś
NEWMESSAGE Wskazuje, czy nowa wiadomość została odebrana.
NO_CACHE Wskazuje, czy jest możliwość korzystania z cache.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Link do informacji o Twoim koszyku i przeglądania historii jeśli zapytałeś witrynę.
POLL Identyfikator ankiety w której niedawno głosowałeś
POLLN Informacje na temat ankiet na które głosowałeś
RECENTLYCOMPARED Elementy, które niedawno prównywałeś
STF Informacje na temat produktówktóre wysyłałeś wiadomośćią e-mail do znajomych.
STORE Wybrany wygląd sklepu lub wybrany język
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Wskazuje, czy zezwolono na użycie cookies.
VIEWED_PRODUCT_IDS Produkty, które były ostatnio przeglądane.
WISHLIST Zaszyfrowane listy produktów dodane do listy życzeń
WISHLIST_CNT Liczba pozycji w Twojej liście  życzeń.

 

  1. Pliki cookies od dostawców usług trzecich :
  • pliki cookies  tworzone przez Google Analytics - ciastka tworzone przez komponent Google Analytics – narzędzie do analizy ruchu na stronie. Opis jakie pliki cookies umieszczane są w Państwa urządzeniu mogą Państwo znaleźć pod adresem: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
  • pliki cookies tworzone przez komponenty Google Web Master Tools - Web Master Tool to narzędzie do analizy stron WWW pod kątem ich indeksowania i optymalizacji pod kątem wyszukiwarki Google. Może tworzyć różne ciastka zgodnie z opisem polityki prywatności Google w tym zakresie informację znajdą Państwo pod adresem: http://www.google.com/policies/privacy/.
  • Pliki cookies tworzone przez komponenty Facebook i Twitter - Komponenty facebook są wykorzystywane w celu umożliwienia użytkownikom logowania się do Serwisu za pomocą konta Facebook użytkownika. Mogą one tworzyć różne ciastka zgodnie z polityką prywatności Facebook. Informację znajdą Państwo pod adresem:https://www.facebook.com/about/privacy/cookies. i Twitter - https://twitter.com/privacy
  1. Serwis zawiera odnośniki do innych stron WWW. Usługodawcanie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach. Zaleca się aby po przejściu na takie strony zapoznać się z ustalona tam polityką prywatności.
  2. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, do niniejszego dokumentu zostaną wprowadzone odpowiednie modyfikacje.